April 26, 2022 - BY Admin

Soorten centrale verwarming


Er zijn twee hoofdtypen centrale verwarming:


Centrale verwarming die afhankelijk is van hete lucht: Het is hetzelfde principe als centrale airconditioning, en zelfs dezelfde apparaten en apparatuur, behalve dat de werkingsmodus wordt gekozen op "verwarmen" of "verwarmen", en de in te stellen temperatuur is geselecteerd. Voor de centrale airconditioning die de warme lucht door de verdeelleidingen naar de verschillende kamers duwt met behulp van een elektrische ventilator.

Centrale verwarming op basis van warm water: dat is het onderwerp van dit artikel in detail.

Onderdelen voor centrale verwarming op gas

De radiator is een van de onderdelen van centrale verwarming op gas

radiator

De centrale gastank, of het kunnen leidingen en verlengstukken zijn die rechtstreeks van het gasleveranciersbedrijf komen. Het is wat de ketel voorziet van het gas dat nodig is voor de verbranding om het water in de leidingen te verwarmen.

De ketel, het belangrijkste onderdeel van het centrale verwarmingssysteem, is de plaats waar de verbranding plaatsvindt om het water in de leidingen te verwarmen en is verantwoordelijk voor de verwarming van het huis.Hij is aangesloten op leidingen die koud water vervoeren, waardoor dat water wordt verwarmd .

Waterleidingen, verdeeld over het huis en aangesloten op radiatoren. Deze buizen zijn verantwoordelijk voor het transport van koud water naar de ketel en voor het transport van warm water van de ketel naar de radiatoren.

Radiatoren, die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor het verwarmen van het huis, aangezien er warm water doorheen gaat.De radiatoren verwarmen dus de lucht die de kamers verwarmt. Het water dat uit de radiator komt, keert terug naar de ketel, die door de verspilde energie en luchtverwarming iets is afgekoeld.

De ketelpomp, die zich in het verwarmingsapparaat (de ketel) bevindt en werkt om het warme water van de ketel door de waterleidingen te duwen die zich in het huis uitstrekken en zijn aangesloten op de radiatoren om weer terug te keren naar de ketel.